Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
332,75
Begin
This cursus is currently closed

In de audiovisuele sector vind je tegenwoordig meer digitale dan analoge mengtafels en toestellen terug. Maar hoe praten die toestellen nu met elkaar? Wat zijn veel voorkomende digitale audio-protocollen? Wat zijn samplefrequentie en bit-depth? 

In deze opleiding leren we je alle begrippen, protocollen en werkwijzen rond digitale audio.

Duurtijd

Dit pakket bevat 1 lesdag (8u) telkens van 9.00u tot 17.00u.

Wanneer

Er is nog geen volgende datum gepland.

Abonneer je op onze nieuwsbrief of vul het interesseformulier in om op de hoogte te blijven van een volgende startdatum.

Waar

De lessen gaan door op volgende locatie: Syntra Sint-Niklaas, Hogekouter 1, 9100 Sint-Niklaas

Docent

Philippe Poppe, system tech licht en video, is in de audiovisuele sector uitgegroeid tot één van de go-to technici als het om IT netwerken gaat.
Hij is zowel nationaal als internationaal betrokken bij het ontwerpen en uitvoeren van de volledige netwerk infrastructuur op talloze events.
Internationale producties zoals Global Games 2020 Doha, Eurovision Song Contest 2021 Rotterdam en BBC Earth Experience 2022 Londen behoren tot zijn portfolio.

Dit maakt hem uitermate geschikt om ons de basis en gevorderde technieken, tips en tricks en de do’s and dont’s van IT netwerken uit te leggen.

Inhoud

In deze cursus bekijken we de audioketen digitaal en hoe we van analoge audio naar digitaal gaan en omgekeerd.
We leren jullie alle technische aspecten rond oa. AD Converter, DA Converter, samplefrequentie, bitrate, quantization, dithering, jitter, latency, foutcorrectie en DSP. Digitale toestellen worden via een masterklok gesynchroniseerd, we bekijken samen hoe dit in zijn werk gaat.

Daarnaast krijg je een overzicht van de belangrijkste connecties en protocollen zoals oa. SPDIF, AES/EBU, DANTE, MADI, AES67 en dit over standaard, fiber, netwerk en coax kabels.

Leer ook de audio te manipuleren via codecs en down/up sampling, wat is MIDI, welke dragerformaten bestaan er en luister samen met ons naar de verschillende kwaliteiten.

Geschikt voor

Deze cursus is geschikt voor audiotechnici uit de evenementensector, theaters en de opnamestudio’s maar ook voor vaste installatietechnici.

Prijs

Prijs voor deze cursus bedraagt € 332,75 inclusief BTW (€ 275 exclusief BTW).
In deze prijs is begrepen:
Geactualiseerde syllabus, die ook als naslagwerk kan dienen.
Broodjeslunch, frisdranken, koffie en versnaperingen.

Inschrijven

Je kan je momenteel nog niet inschrijven voor deze opleiding. Abonneer je op onze nieuwsbrief of vul het interesseformulier in om op de hoogte te blijven van een volgende startdatum.