Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
605 EUR
Begin
This cursus is currently closed

KMO-portefeuille

Ondernemers kunnen tot 30% subsidies aanvragen voor deze cursus!

In de audiovisuele sector worden alsmaar vaker de laatste technologieën toegepast. In het hart van al die digitale technologie bevindt zich het computernetwerk. In de cursus AV netwerken starten we vanaf de basis en groeien door tot de meer specifieke systemen, instellingen en protocollen waar we in de audiovisuele sector mee in aanraking komen.

Duurtijd

Dit pakket bevat 2 lesdagen (16u) telkens van 9.00u tot 17.00u.

Wanneer

Er is nog geen volgende datum gepland.

Abonneer je op onze nieuwsbrief of vul het interesseformulier in om op de hoogte te blijven van een volgende startdatum.

Waar

De lessen gaan door op volgende locatie: Syntra Sint-Niklaas, Hogekouter 1, 9100 Sint-Niklaas

Docent

Philippe Poppe, system tech licht en video, is in de audiovisuele sector uitgegroeid tot één van de go-to technici als het om IT netwerken gaat.
Hij is zowel nationaal als internationaal betrokken bij het ontwerpen en uitvoeren van de volledige netwerk infrastructuur op talloze events.
Internationale producties zoals Global Games 2020 Doha, Eurovision Song Contest 2021 Rotterdam en BBC Earth Experience 2022 Londen behoren tot zijn portfolio.

Dit maakt hem uitermate geschikt om ons de basis en gevorderde technieken, tips en tricks en de do’s and dont’s van IT netwerken uit te leggen.

Inhoud

In deze AV netwerken cursus overlopen we alle basis theorie van een IT netwerk met alle bijhorende terminologieën. Zowel bekabelde, fiber als draadloze verbindingen komen aan bod. We overlopen de verschillende componenten van een netwerk zoals switchen, routers en access points. Vervolgens overlopen we hoe je een basis configuratie maakt.

Op dag 2 maken we de link met de audiovisuele sector door het overlopen van een aantal protocollen zowel voor de licht, geluid, video als intercom technicus en gaan we dieper in op de meer advanced topics zoals Layer 2, Layer 3, VLAN, QoS/CoS, LACP, multicast en routing. We ontwerpen samen netwerken met aandacht voor de bandbreedte, stabiliteit, redundantie, remote access en VPN

We eindigen met een praktisch gedeelte waar we extra aandacht besteden aan troubleshooting en de nodige tips en tricks.

Geschikt voor

Deze cursus is geschikt voor zowel audio, licht als videotechnici uit de evenementensector en de theaters maar ook voor vaste installatietechnici.

Prijs

Prijs voor beide dagen samen bedraagt € 605 inclusief BTW (€ 500 exclusief BTW).
In deze prijs is begrepen:
Geactualiseerde syllabus, die ook als naslagwerk kan dienen.
Broodjeslunch, frisdranken, koffie en versnaperingen.

Kan je er maar één van beide dagen bij zijn? Dat kan, laat het ons zeker weten. De kostprijs voor één dag bedraagt € 363 inclusief BTW (€ 300 exclusief btw).

Wie een geldig ondernemingsnummer bezit, gevestigd in Vlaanderen, kan gebruik maken van de KMO-portefeuille en zo tot 30% subsidies aanvragen.

Inschrijven

Je kan je momenteel nog niet inschrijven voor deze opleiding. Abonneer je op onze nieuwsbrief of vul het interesseformulier in om op de hoogte te blijven van een volgende startdatum.