Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
332,75
Begin
This cursus is currently closed

Als licht-, geluid-, of videotechnicus is het belangrijk dat je toch een basiskennis over elektriciteit hebt. Hoe moet je een multimeter gebruiken? Wat moet je juist meten? Hoe werkt een PSU? Welke generator heb ik voor mijn event nodig?

Leer samen met ons in deze opleiding alle basis rond elektriciteit die je voor de audiovisuele sector nodig hebt.

Duurtijd

Dit pakket bevat 1 lesdag (8u) telkens van 9.00u tot 17.00u.

Wanneer

Er is nog geen volgende datum gepland.

Abonneer je op onze nieuwsbrief of vul het interesseformulier in om op de hoogte te blijven van een volgende startdatum.

Waar

De lessen gaan door op volgende locatie: Syntra Sint-Niklaas, Hogekouter 1, 9100 Sint-Niklaas

Docent

Philippe Poppe, system tech licht en video, is in de audiovisuele sector uitgegroeid tot één van de go-to technici als het om IT netwerken gaat.
Hij is zowel nationaal als internationaal betrokken bij het ontwerpen en uitvoeren van de volledige netwerk infrastructuur op talloze events.
Internationale producties zoals Global Games 2020 Doha, Eurovision Song Contest 2021 Rotterdam en BBC Earth Experience 2022 Londen behoren tot zijn portfolio.

Dit maakt hem uitermate geschikt om ons de basis en gevorderde technieken, tips en tricks en de do’s and dont’s van IT netwerken uit te leggen.

Inhoud

Leer alle basisbegrippen rond elektriciteit; spanning, stroom, vermogen en weerstand. Wat zijn geleiders en isolatoren? Hoe bouwen we een elektrische kring op via serie- en parallelschakelingen, schakelaars en verbruikers.
Begrijp de gevaren van brand en elektrocutie en hoe je met veiligheden zoals aarding, zekeringen en differentieelschakelaars te werk gaat. We leren je over krachtstroom, 3-fase ster/driehoek systemen en de V-schakeling, connectoren en generatoren.

Daarnaast tonen we je praktisch hoe een stroomkast werkt en in elkaar zit, hoe je correct moet meten en hoe we kunnen uitrekenen welke stroom en/of krachtstroom je zal nodig hebben voor je audiovisuele installatie.

Deze cursus is vooral gericht naar elektrische installaties in de live en evenementen sector en laat je toe meer zekerheid op te bouwen. De elektrische installatie is uiteindelijk het hart van je audiovisueel evenement.
Deze cursus is ook geschikt als goede basis voor onze cursus “Elektronica: onderhoud & herstelling”.

Geschikt voor

Deze cursus is geschikt voor zowel audio, licht als videotechnici uit de evenementensector en de theaters maar ook voor vaste installatietechnici.

Prijs

Prijs voor deze cursus bedraagt € 332,75 inclusief BTW (€ 275 exclusief BTW).
In deze prijs is begrepen:
Geactualiseerde syllabus, die ook als naslagwerk kan dienen.
Broodjeslunch, frisdranken, koffie en versnaperingen.

Inschrijven

Je kan je momenteel nog niet inschrijven voor deze opleiding. Abonneer je op onze nieuwsbrief of vul het interesseformulier in om op de hoogte te blijven van een volgende startdatum.