Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
995 EUR
Begin
This cursus is currently closed

KMO-portefeuille

Ondernemers kunnen tot 30% subsidies aanvragen voor deze cursus!

“System optimization” is een 5-daagse cursus die zich focust op zowel de theorie als de praktijk achter het inregelen en uitmeten van complexe speaker-systemen aan de hand van een dual-channel FFT-analyser.

Duurtijd

Dit pakket bevat 5 lesdagen (45u) telkens van 9.00u tot 18.00u.

Wanneer

Er is nog geen volgende datum gepland.

Abonneer je op onze nieuwsbrief of vul het interesseformulier in om op de hoogte te blijven van een volgende startdatum.

Waar

Er is voor de volgende reeks nog geen locatie vastgelegd.

Docent

Erik Loots is een free-lance sound-engineer die al meer dan 20 jaar meedraait in de Belgische en internationale live-scene. Hij is vooral actief als sound-designer/system engineer voor grote musicals, theater-producties en events: Kuifje de Zonnetempel; Daens; Cats; Les Miserables; Notre Dame De Paris; Jochem Meyer ‚Even geduld aub’; …. en ook als FOH engineer voor artiesten zoals oa. Vaya Con Dios, Milk Inc, Anastacia, Cher Lloyd en vele anderen…

Naast zijn free-lance activiteiten is hij ook docent aan PXL-Music waar hij zowel theorie als praktijk geeft rond sound system design en optimization.

Inhoud

Tijdens deze cursus wordt ter verduidelijking van het theoretische gedeelte gebruik gemaakt van Smaart en SIM en tijdens het pratkijk gedeelte richten we ons vooral op het gebruik van Smaart. De meet-procedures die aangeleerd worden zijn nl. voor andere dual-channel FFT-software-pakketten identiek.

De cursus omvat volgende onderdelen:

  • theorie achter audio-summation: wat gebeurt er als we akoestische bronnen met elkaar gaan combineren
  • wat is FFT?
  • de FFT parameters
  • de verschillende measurement-modes: spectrum, spectograph, transfer function, impulse response en phase response
  • meetmicrofoons en plaatsing/meetpositie
  • de verschillende metingen en procedures die nodig zijn om complexe systemen in te regelen en uit te meten (het interpreteren van een frequency-response, subs in fase zetten met main-PA, delay-tijden meten, het uitmeten van cardio-subbs, etc…)

Het doel van deze cursus is dat de cursist na de 5 dagen zelf in staat is om met de aangeleerde procedures een complex PA-Systeem uit te meten en te optimaliseren aan de hand van een dual-channel FFT programma.

Gelieve, indien mogelijk, zelf een eigen laptop, geluidskaart en meetmicrofoon mee te brengen. Tijdens de cursus maken we tijd om jouw measurement-setup te optimaliseren. Indien je geen eigen setup hebt, laat het ons weten, dan proberen wij voor een oplossing te zorgen.

Geschikt voor

Deze cursus is geschikt voor geluidstechnici uit de evenementensector en theaters.

Prijs

Prijs voor deze cursus bedraagt € 995 inclusief BTW (€ 822,3 exclusief BTW).
In deze prijs is begrepen:
Documentatie, die ook als naslagwerk kan dienen.
Broodjeslunch, frisdranken, koffie en versnaperingen.

Wie een geldig ondernemingsnummer bezit, gevestigd in Vlaanderen, kan gebruik maken van de KMO-portefeuille en zo tot 30% subsidies aanvragen.

Inschrijven

Je kan je momenteel nog niet inschrijven voor deze opleiding. Abonneer je op onze nieuwsbrief of vul het interesseformulier in om op de hoogte te blijven van een volgende startdatum.