Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
1663,75
Begin

Vanaf dag één in een professionele studio leren, projecten uitwerken, opnemen, mixen en masteren. Leer de knepen van het vak, krijg tips & tricks en werk met high-end materiaal in een perfecte door Munro designed studio. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een zeer ervaren studiotechnicus waarbij je steeds terecht kan voor een onderbouwde en uitgebreide uitleg op al jouw vragen !

Unieke en complete opleiding in muziekproductie en studiotechnieken ! De complete opleiding bestaat uit 4 niveaus. Welk niveau je ook kiest, je leert en werkt van het begin in een uiterst professionele omgeving.

Indien je enkel ’s avonds kan of meer dan één dag per week wil volgen mag je ons steeds contacteren voor mogelijke opties. 

We bieden deze cursus aan in 4 levels. Er kan voor deze cursussen doorlopend gestart worden.

Duurtijd

Level 1 – Basic
24 lessen (72u)

Level1+2 – Standard
48 lessen (144u)

Level 1+2+3 – Extended
72 lessen (216u)

Level 1+2-3-4 – Master
96 lessen (288u)

Wanneer

Je kan je doorlopend inschrijven voor deze cursus. Je bepaalt samen met de lesgever je lesmoment(en).

Je kan één of meerder lesmomenten per week volgen. Lesmomenten kunnen in de voormiddag, namiddag en avond gepland worden, naargelang de beschikbaarheid van de lesgever.

Eén lesmoment omvat 3u.

Waar

De lessen gaan door op volgende locatie: Uptide Studio, Snepdreef 3, 9940 Ertvelde

Docent

Theo De Witte heeft al meer dan 35 jaar ervaring in de studiowereld. Hij is eigenaar van de Uptide Studio, waar hij in die periode ook al heel wat klanten over de vloer kreeg. Theo is ook een elektronica-liefhebber, hij bouwt en ontwerpt diverse compressors en pre-amps.
Daarnaast geeft hij ook les aan de nieuwe generatie van studio engineers en producers.

Inhoud

In level 1 Basic krijg je meteen les in een professionele studio. Je leert er de basis theorie van onder andere: Analoge en digitale audio & connecties – Pre-amps, micro’s en microfoontechnieken – Signal processing zoals EQ, dynamics en effecten

Je leert er in praktijk werken met de SSL AWS900+SE mengtafel. Van opnames en afmixing tot mastering en dit gebruik makend van alle randapparatuur. Zowel de analoge als digitale setups komen aan bod.

Je zal leren werken met Pro Tools en Wavelab maar ook Cubase en Logic kunnen aan bod komen. Werk je eigen projecten uit en neem samen met ons artiesten op in de studio.

Je krijgt onderbouwde basiskennis en leert muziek opnemen, mixen en masteren, arrangementen maken en werken met de bekendste sofwarepakketten. Alles komt aan bod : geluidstheorie, digitale audio, mixtechnieken, microfoontechnieken, equalizing, compressie, effecten, MIDI, enz. Werk je eigen projecten uit en neem bands op in de studio. De cursus duurt 3 maanden, 12 lesdagen of 24 halve dagen/avonden.

Level 1+2 Standard bestaat uit Level 1 + meer praktijk voor gevorderden en gaan we dieper op de theorie in. Je krijgt ook basis DAW controller technieken.

Naast de theorie van de basiscursus krijg je veel praktijk en technieken voor gevorderden. Met meer studiotijd doe je in deze standaard cursus de nodige ervaring op als producer om het te maken in de professionele audio wereld. Ze biedt een enorme meerwaarde voor wie de ambitie heeft om zelfstandig aan de slag te gaan. Je werkt vanaf dag één met de nieuwste SSL technologie en luistert door PMC monitors met Bryston amps. De cursus duurt 6 maanden, 24 lesdagen of 48 halve dagen/avonden.

Level 1+2+3 Extended bestaat uit Level 1+2 + uitgebreide DAW controller technieken, uitgebreide analoge en digitale mixing, uitgebreide mastering.

Voor wie dieper wil in gaan op de nieuwste technieken in de moderne studio. Als enige in de Benelux leer je bij ons, met de nieuwste hardware en software van SSL, de moderne productietechnieken. We gaan uitgebreid in op het het gebruik van controllers en het verschil tussen mixen ITB en analoge mixen. Ook de Studio Electronics Workshop is inbegrepen. Deze cursus duurt 9 maanden, 36 lesdagen of 72 halve dagen/avonden.

Level 1+2+3+4 Master bestaat uit Level 1+2+3 + SSL automatisatie, total recall, uitgebreide analoge setups voor mixing en mastering, het complete studio-pakket.

In deze Master cursus treed je binnen in de selecte wereld van de pro’s, waaronder vele Grammy Award winnaars, en leren we uitgebreid werken met de nieuwste SSL consoles en interfaces. De legendarische SSL 4000 en G+ consoles EQ, dynamics, total recall, automation, de tools van ‘s wereld ‘s beste producers, alles passeert uitgebreid de revue. Studio Electronics Workshop is inbegrepen. De cursus duurt 12 maanden, 48 lesdagen of 96 halve dagen/avonden.

Geschikt voor

Deze cursus is geschikt voor audio technici, muzikanten, enthousiaste hobbyisten en homerecorders.

Prijs

  • Prijs Level 1 Basic: € 1375 excl 21% BTW (€ 1663,75 incl BTW)
  • Prijs Level 1+2 Standard: € 2750 excl 21% BTW (€ 3327,5 incl BTW)
  • Prijs Level 1+2+3 Extended: € 4125 excl 21% BTW (€ 4991,25 incl BTW)
  • Prijs Level 1+2+3+4 Master: € 5500 excl 21% BTW (€ 6655 incl BTW)

Inschrijven

Je kan je inschrijven voor deze opleiding door op de blauwe knop “Inschrijven” te klikken bovenaan deze pagina.