Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
605 EUR
Begin
This cursus is currently closed

In deze tweedaagse cursus leer je de essentiële basiskennis om als videotechnicus aan de slag te gaan. We overlopen de verschillende formaten, signalen en vaak gebruikte toestellen en hoe je een regie opbouwt.

Duurtijd

Dit pakket bevat 2 lesdagen (16u) telkens van 9.00u tot 17.00u.

Wanneer

Er is nog geen volgende datum gepland.

Abonneer je op onze nieuwsbrief of vul het interesseformulier in om op de hoogte te blijven van een volgende startdatum.

Waar

De lessen gaan door op volgende locatie: Syntra Sint-Niklaas, Hogekouter 1, 9100 Sint-Niklaas

Docent

Philippe Poppe, system tech licht en video, is in de audiovisuele sector uitgegroeid tot één van de go-to technici als het om IT netwerken gaat.
Hij is zowel nationaal als internationaal betrokken bij het ontwerpen en uitvoeren van de volledige netwerk infrastructuur op talloze events.
Internationale producties zoals Global Games 2020 Doha, Eurovision Song Contest 2021 Rotterdam en BBC Earth Experience 2022 Londen behoren tot zijn portfolio.
Dit maakt hem uitermate geschikt om ons de basis en gevorderde technieken, tips en tricks en de do’s and dont’s van IT netwerken uit te leggen.

Inhoud

In deze 2-daagse cursus leer je de theoretische basis van videosignalen, connecties en hun formaten. We vergelijken analoge en digitale signalen met hun beeld verhouding en kwaliteiten. We bespreken de overgangen van video naar de data wereld tot aan HD, 4K, 8K, DVI en HDMI. We overlopen alle mogelijke videobronnen.

Alle types bekabeling en hun connectoren komen aan bod, naast termen zoals EDID.

Daarnaast overlopen we alle weergavesystemen, van LCD, LED naar projectoren en hoe bereken je de juiste projectorlens.

Alles komt dan samen in een videoregie met presentation switcher, preview en program outputs van kleine tot grote regies.

Geschikt voor

Deze cursus is geschikt voor videotechnici uit de evenementensector en de theaters maar ook voor vaste installatietechnici.

Prijs

Prijs voor beide dagen samen bedraagt € 605 inclusief BTW (€ 500 exclusief BTW).
In deze prijs is begrepen:
Geactualiseerde syllabus, die ook als naslagwerk kan dienen.
Broodjeslunch, frisdranken, koffie en versnaperingen.

Inschrijven

Je kan je momenteel nog niet inschrijven voor deze opleiding. Abonneer je op onze nieuwsbrief of vul het interesseformulier in om op de hoogte te blijven van een volgende startdatum.