Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
1936 EUR
Begin
This cursus is currently closed

Ben je altijd al gefascineerd geweest door het visuele aspect van live events? Duik in de dynamische wereld van live videoproducties, van basis signalen tot streaming. Deze cursus geeft je de essentiële skills om uit te blinken in live events.

Duurtijd

Één schooljaar telkens op maandag van 18.30u tot 22.00u. 

Wanneer

Er is nog geen volgende datum gepland.

Abonneer je op onze nieuwsbrief of vul het interesseformulier in om op de hoogte te blijven van een volgende startdatum.

Waar

De lessen gaan door op volgende locatie: Play AV, Venecoweg 2, 9810 Nazareth (onder voorbehoud)

Docent

Philippe Poppe, system tech licht en video, is in de audiovisuele sector uitgegroeid tot één van de go-to technici als het om IT netwerken gaat.
Hij is zowel nationaal als internationaal betrokken bij het ontwerpen en uitvoeren van de volledige netwerk infrastructuur op talloze events.
Internationale producties zoals Global Games 2020 Doha, Eurovision Song Contest 2021 Rotterdam en BBC Earth Experience 2022 Londen behoren tot zijn portfolio.
Dit maakt hem uitermate geschikt om ons de basis en gevorderde technieken, tips en tricks en de do’s and dont’s van IT netwerken uit te leggen.

Inhoud

Deze uitgebreide cursus richt zich vooral op video voor de live- en entertainmentsector. Er komen echter ook raakvlakken met andere sectoren aan bod zoals broadcast, streaming en content ontwikkeling.

We leren jullie de basis videotechnieken tot de complexe videomapping processen om als videotechnicus mee te kunnen in de sterk evoluerende AV sector.

Daarnaast krijg je ook een aantal basisvaardigheden mee zoals rigging, elektriciteit, veiligheid en toegepaste bedrijfsvoering. Een compleet en uitgebreid videotechnicus pakket.

Een greep uit de onderwerpen:

  • Rigging, elektriciteit, veiligheid en toegepaste bedrijfsvoering
  • Analoge en digitale videosignalen, van PAL tot 4K
  • Projectoren, single en multiprojecties
  • LED-walls en LCD/Plasma schermen
  • Videoswitchers en -mengers
  • Cameratechnieken en presentaties
  • Mediaservers
  • Videomapping
  • Streaming
  • Intercom en AV netwerken

Deze cursus is geschikt voor videotechnici uit de evenementensector en de theaters maar ook voor vaste installatietechnici.

Voor sommige lessen is een eigen laptop handig.

Geschikt voor

Deze cursus is geschikt voor videotechnici uit de evenementensector en de theaters maar ook voor vaste installatietechnici.

Prijs

Prijs voor een schooljaar bedraagt € 1936 inclusief BTW (€ 1600 exclusief BTW).
In deze prijs is begrepen:
Geactualiseerde syllabus, die ook als naslagwerk kan dienen.
Water, koffie en versnaperingen.

Inschrijven

Je kan je momenteel nog niet inschrijven voor deze opleiding. Abonneer je op onze nieuwsbrief of vul het interesseformulier in om op de hoogte te blijven van een volgende startdatum.