Docenten

Klik op een foto voor meer infoJef Aerts

Jef is één van de eerste "Ableton Certified Trainers" in België en al sinds 1996 professioneel geluidstechnicus in zowel muziek- als audio- postproductie.
Zijn referenties zijn oa. A Sound en Galaxy Studios.
Zijn specialiteiten en interesses zijn sound design, surround sound, game audio, elektronische muziek & mastering.

Jef Aerts

Beo

Beo hoeft voor velen in onze sector geen introductie meer. Hij is een gevestigde waarde als monitor engineer en heeft al meer dan 25 jaar ervaring onder de motorkap zitten. Onder zijn klanten bevinden zich oa. Arsenal, Arno, The Scabs en CPeX.
Hij is ook sterk bezig om iedereen in onze sector te behoeden voor gehoorschade en hoe omgaan met geluidsdruk. Hij geeft gratis workshops over deze onderwerpen alsook OAE-metingen waar we onze oren kunnen laten testen op gehoorschade.
Daarnaast geeft hij ook graag zijn kennis door.

Iann Castelein

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik in de ban van muziek, techniek en de combinatie van de twee. Na enkele jaren op het conservatorium ging ik aan het werk als sound-engineer en freelance producer. Eerst in het live circuit, dan als in-house engineer bij Galaxy Studios en nu als vaste broadcast- en mixing engineer voor Medialaan. Daarnaast blijf ik freelancen als muziekproducer, gitarist en toetsenist, en geef ik les, workshops en cursussen over heel Vlaanderen. Limburg is mijn huidige uitvalbasis, maar mijn hart blijft voor altijd een stukje in mijn home town Gent.

Wim De Backer

Wim vergezeld ons sinds 2013 met zijn gedrevenheid en passie voor techniek op de Lokerse feesten.
Door zijn brede technische achtergrond en zijn grote leergierigheid ontpopt hij zich snel als multifunctional in de sector.
Als freelance sound tech doet hij al eens een congres en kom je hem tegen op diverse podia en festivals voor verscheidene firma’s waaronder VDB-PA.


Theo De Witte

Theo heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de studiowereld. Hij is eigenaar van de Uptide Studio, waar hij in die periode ook al heel wat klanten over de vloer kreeg. Theo is ook een elektronica-liefhebber, hij bouwt en ontwerpt diverse compressors en pre-amps.
Daarnaast geeft hij ook les aan de nieuwe generatie van studio engineers en producers.

Uptide website


Stefaan Geens

Stefaan heeft een opleiding geluid gedaan met een eindwerk over akoestiek. Daarna werkte hij 15 jaar bij EML (PRG), een aantal jaren bij TC Elektronic Denemarken en heeft sinds 1994 zijn eigen gitaarversterker en -cabinet merk, FAD, opgebouwd.
In al die jaren heeft hij al mogen samenwerken met Prince, Arno, Novastar, Axelle Red, Gorki, The Scabs, Noordkaap, Arid, Zap Mama en zovele anderen.

Stefaan Geens

Tom Logghe

Tom volgde de opleiding aan het RITS (Beeld- Geluid - Montage) en kreeg al zeer snel een voorliefde voor de 'audiosector'.
Na zijn opleiding ging hij aan de slag bij de VRT en heeft ondertussen meer dan 15 jaar ervaring in de broadcast sector. Producties waar Tom aan meewerkte zijn oa. Stars for Life, MIA's, Sing That Song.
Daarnaast is hij ook freelance soundengineer voor verschillende firma's, festivals en bands. Onder zijn klanten bevinden zich oa. Scala & Kolacny Brothers, Cactusfestival en Kneistival.
Net zoals de andere lesgevers deelt Tom graag zijn kennis. Misschien een niet onbelangrijk feit, hij eet graag Italiaans.

Erik Loots

Erik Loots is een free-lance sound-engineer die al meer dan 20 jaar meedraait in de Belgische en internationale live-scene. Hij is vooral actief als sound-designer/system engineer voor grote musicals, theater-producties en events: Kuifje de Zonnetempel; Daens; Cats; Les Miserables; Notre Dame De Paris; Jochem Meyer ‚Even geduld aub’; …. en ook als FOH engineer voor artiesten zoals oa. Vaya Con Dios, Milk Inc, Anastacia, Cher Lloyd en vele anderen…
Naast zijn free-lance activiteiten is hij ook docent aan PXL-Music waar hij zowel theorie als praktijk geeft rond sound system design en optimization.

Erik Loots

Jo Pauly

Jo zijn video loopbaan begon op 13-jarige leeftijd via de audiovisuele shows van een lokale radio. In 1999 studeerde Jo af aan het Narafi in Brussel. Daar kreeg hij een opleiding in Cinematografie om die gekozen passie verder te zetten.
Na zijn carrière bij Renting & Development, Can Do, Procon en EML-productions startte hij zijn eigen project "Visual Solutions". Hier legt hij de focus op operating en producing van technisch complexe producties waar de lat en de eisen erg hoog liggen. Hun specialisaties zijn oa. interactiviteit en tracking bij complexe video shows en mediaserver specialist.
Onder hun klanten vinden we zowel nationale als internationale producties Villa Eugenie, Mercedes, Filmmaster MEA, Marco Borsato, Painting With Light en Aramco.

Jo Pauly's website

Philippe Poppe

Electronics wizard met een passie voor AV.
Philippe begon zijn carrière bij EML Productions. Naast het herstellen en onderhouden van het materiaalpark, was hij er ook verantwoordelijk voor het uitwerken van allerhande special projects. Intussen startte hij zijn eigen project, "Plus Solutions". Als zelfstandig engineer levert hij ondersteuning waar de standaard oplossingen stoppen, het motto luidt dan ook: "electronics and more".
Het delen van zijn kennis, en zo nieuwe techniekers op weg helpen, geeft hem veel voldoening.

Philippe Poppe's website

Rinus Bakker

Rinus Bakker van ‘Rhino Rigs’. Hij is één van de pioniers in de ‘entertainment rigging’ in Europa, sinds begin jaren ’80. In die hoedanigheid geeft hij sinds 1991 ook instructies, cursussen, trainingen, lezingen enz., met als onderwerp “Rigging” ofwel “Hijstechniek in de Entertainment & Theater”.

Patrick Van Neck

Patrick kreeg zijn opleiding in Kingston University (UK). Hij werkt momenteel bij R&K Studio en is ondermeer de FOH mixer van Intergalactic Lovers, Flat Earth Society, Geike en An Pierlé.

Patrick Van Neck
Gert Vreys

Gert is al meer dan 20 jaar bezig in de muziekindustrie.
Van jongs af aan is hij al bezig met muziek maken, opnemen en live spelen.
Na zijn opleiding aan het Rits (Beeld- Geluid- Montage) werkt hij tot op heden als freelance soundengineer. De laatste jaren specialiseerde hij zich vooral op vlak van monitor mixing. Onder zijn klanten bevinden zich oa. Tourist Le MC, Brussels By Night, Soulbrothers, Flip Kowlier, Geike, Arid, A Brand, Briskey, Customs en Gabriel Rios.
Daarnaast heeft hij een passie om kennis over te dragen en geeft hij al meer dan 10 jaar les bij LGO (Licht- Geluid- Opleidingen). Samen met LGO en onder eigen vleugels geeft en organiseert hij zelf cursussen van Live tot Studio-technieken.

Gert Vreys' website